Prohuis slaat 1e paal uniek bedrijfverzamelgebouw

3 januari 2019

Prohuis sloeg 13 december de eerste paal in de grond van een bedrijfsverzamelgebouw met vijf geschakelde units. Nu al is bekend welke ondernemers er na de oplevering het derde kwartaal 2019 zaken gaan doen.

KPS, Niecom Installatie Constructie, Gritco en Royal Roofing Materials zijn vier van de vijf bedrijven die hun intrek nemen in het uniek bedrijfsverzamelgebouw aan de Florijnstraat 91-99 Het gaat om een accommodatie van in totaal 4.500 m2 waarbij elke ondernemer een unit van circa 900 m2 met eigen entree en huisnummer krijgt.

Dat is volgens Jordi van der Pas van Prohuis meteen de verklaring van het succes van dit project. “Ondernemers die dit soort ruimte nodig hebben, merken dat het aankopen van een eigen kavel en het bebouwen hiervan vaak niet rendabel is. Het bedrijfsverzamelgebouw bouwen we in serie en met minder gevels. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten en is dus positief voor de rentabiliteit.”

Het bedrijfsverzamelgebouw is het laatste project dat Prohuis oplevert met aansluiting op gas. “Desondanks is het een duurzaam gebouw met een hoog isolatiegehalte van dak, gevel en vloer,” vertelt Van der Pas. Het isolatiewerk laat nog even op zich wachten. “Laten we eerst maar eens 141 heipalen van circa twintig meter plaatsen.”

 

Deel dit stuk

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.