Ontwikkeling van een recreatiepark van 27,5 hectare.

24 november 2019

Prohuis is druk bezig met de ontwikkeling van een recreatiepark van 27,5 hectare. Met onder meer horeca, een speelhal, een grote indoor- en buitenspeeltuin. Met maar liefst 500 parkeerplaatsen.

Lees hier het artikel in BN Destem:

BERGEN OP ZOOM – Een recreatiepark van 27,5 hectare. Met onder meer horeca, een speelhal, een grote indoor- en buitenspeeltuin, plek voor workshops, voor feestjes, een maisdoolhof. Met maar liefst 500 parkeerplaatsen.

Dat ambitieuze plan heeft projectontwikkelaar Prohuis bij de gemeente Bergen op Zoom ingediend voor een perceel aan de Moerstraatsebaan. Het gaat om een groot gedeelte van het gebied dat eerder in beeld was voor de ontwikkeling van een golfbaan door de Holding Bergsche Heide. Dat plan ging niet door. Het perceel ligt tegen de grens met de gemeente Roosendaal (Moerstraten) aan.

Over het recreatiepark is tot nu toe niets naar buitengekomen. De Bergse wethouder Patrick van der Velden bevestigt dat er wel degelijk over dit project wordt gepraat. ,,Al anderhalf jaar lang.” En dat zegt ook Arjan van de Graaf van Prohuis. Deze ontwikkelaar is tot nu toe vooral bekend geworden van de plannen voor Port of Bergen op Zoom, het plan voor een hotel, fastfoodrestaurants en een ultramodern tankstation pal langs de A4 in Bergen op Zoom. Ter hoogte van de afslag naar de Randweg Noord.

Klok’uus
Volgens Van der Velden neemt Prohuis min of meer de ontwikkeling van het gebied rondom natuurgebied De Heide over van de Holding Bergsche Heide. Die ontwikkelaar deed niet wat ie beloofde. Daarop kwam er een einde aan de overeenkomst tussen de gemeente Bergen op Zoom en HBH.

Volgens wethouder Van der Velden staat het Klok’uus in ‘s-Heer Arendskerke, vlakbij Goes, model voor het plan aan de Moerstraatsebaan. ,,Het gaat om de look en feel van Klok’uus.” Deze grote Zeeuwse binnen- en buitenspeeltuin die al ruim vijftien jaar met succes bestaat biedt voor elk wat wils. Van solextoer en boerengolf tot een restaurant met lokale gerechten. Maar ook bedrijfsuitjes en teambuilding staan op het aanbod aan activiteiten.

Opknappen
Ontwikkelaar Van de Graaf zegt dat de huidige panden op het terrein, onder meer loodsen en een boerderij, worden opgeknapt. ,,We laten ze intact en renoveren.” In die gebouwen vindt straks een belangrijk deel van de activiteiten plaats. Ook komen er extra bomen. ,,We willen teruggrijpen naar het landschap zoals het vroeger was.” Het is de bedoeling het plan gefaseerd uit te voeren, benadrukt Van de Graaf. ,,We willen liefst zo snel mogelijk beginnen, maar zitten nog steeds op de gemeente te wachten.’

Deel dit stuk

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.