Groen licht voor aardgasvrij Bedrijvenpark Ambachtsezoom

12 juli 2018

groen licht Ambachtsezoom

De Raad van State deed woensdag 11 juli uitspraak over het bestemmingsplan Bedrijvenpark Ambachtsezoom. De gemeente kreeg groen licht voor het circulair bedrijvenpark, dat het eerste aardgasloos bedrijvenpark van Nederland wordt.

André Flach, wethouder Economie: “Wij zijn erg blij met deze uitspraak. Dit bedrijvenpark is belangrijk voor onze gemeente: het betekent economische groei en werkgelegenheid. Er is plaats voor 30 tot 50 bedrijven, dit levert 450 tot 750 arbeidsplaatsen op!”

investeren in duurzame toekomst
Het bestemmingsplan Ambachtsezoom is in werking getreden, en moet op enkele ondergeschikte punten nog worden aangepast. De gemeente start na de zomervakantie met het voorbelasten en bouwrijp maken van het gebied.

Eerder werd, in 2015, het bestemmingsplan Ambachtsezoom nog afgekeurd door de Raad van State. Dat gaf een behoorlijke vertraging. Wethouder Flach: “Die tijd hebben we goed gebruikt. Het plan is nu extra duurzaam en circulair geworden. Natuurlijk kiezen we voor aardgasvrij. En we gaan de nieuwste ontwikkelingen op circulair gebied toepassen. Dit is heel aantrekkelijk voor ondernemers die willen investeren in een duurzame toekomst”.

circulair en aardgasvrij

Ambachtsezoom is een bedrijvenpark van 15 hectare, goed bereikbaar door de ligging aan de A16 en nabij de A15. Het is kleinschalig, energieneutraal en aardgasvrij. Alle materialen van gebouwen, wegen en openbaar gebied zijn recyclebaar. Door innovatieve collectieve oplossingen voor energie, water en materialen is de ecologische voetafdruk van het park en de bedrijven zo klein mogelijk. Alles van waarde blijft zoveel mogelijk in het gebied. Bijvoorbeeld door regenwater te gebruiken voor koeling, zonne-energie om te zetten in elektriciteit en misschien zelfs afval van de een te gebruiken als waardevolle grondstof voor de ander. Er komt full service parkmanagement.

(bron: https://www.h-i-ambacht.nl/nieuws/groen-licht-ambachtsezoom)

Prohuis is druk bezig met de voorbereiding van twee bedrijfsverzamelgebouwen op het nieuwe bedrijventerrein Ambachtsezoom zie hieronder de eerste beelden.

Deel dit stuk

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.