4 duurzame en gasloze bedrijfsunits Bergschenhoek

23 oktober 2018

In Bergschenhoek start Prohuis februari 2019  met de bouw van vier bedrijfsunits. Bij het ontwerp is rekening gehouden met de nieuwe regelgeving en om die reden wordt er zeer duurzaam en gasloos gebouwd. De oplevering staat gepland in het vierde kwartaal van 2019.

De bedrijfsunits zijn beschikbaar vanaf ca. 668 m2 BVO bedrijfsruimte met ca. 110 m2 BVO kantoorruimte. De naast elkaar gelegen units zijn met elkaar te combineren, hierdoor kunnen grotere ruimtes gecreëerd worden. De eigentijdse architectuur, gecombineerd met duurzame materialen geeft het bedrijfscomplex een uitstraling op niveau. Het complex wordt volgens de modernste normen en eisen gebouwd. De bedrijfsunits kenmerken zich door een maximale vloerbelasting van 2.500 kg/ m2 met een vrije hoogte onder de staalconstructie van ca. 8,00 m1. De bedrijfsunits zijn geheel verwarmd. Bij de opbouw van de staalconstructie is tevens constructief rekening gehouden met het aanbrengen van een kraanbaan (exclusief rail en kraanbaan, uitgaande van een hijsvermogen van 5.000 kg). De bedrijfsunits worden standaard verder voorzien van elektrisch bedienbare overheaddeur.

Duurzaamheid
Bij het ontwerp van dit bedrijfsverzamelgebouw heeft duurzaamheid een belangrijke rol gehad. Er is extra aandacht gegeven aan de thermische isolatie van het gebouw en dit resulteert in RC waardes van 3,5 m2K/W voor de vloer ( geïsoleerde vloeren), 4,5 m2K/W voor de gevel en 6,0 m2k/W voor het dak. Het bedrijfsverzamelgebouw wordt opgeleverd zonder gasaansluiting. Verwarming vindt plaats door middel van een warmtepomp die zowel de bedrijfsruimte als kantoorruimte kan koelen en verwarmen. Het dak wordt voorzien van PV panelen om de elektriciteitskosten te verlagen. Deze duurzame bedrijfsruimtes passen goed naar de ondernemer die opzoek zijn naar milieuvriendelijke huisvesting.

Deel dit stuk

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.